/ Pomoc v nouzi, o.p.s.
Kopírovat odkaz na článek Tisk článku

Pochvala nás vždy potěší

V neděli 17. 8. 2025 zaznamenal náš kolega na Facebooku příspěvek Ivety Velichové ve skupině „V.I.P. Sokolováci město, kde žiju já i ty“, ve kterém děkuje jmenovitě Petře Leichtové z Městské policie Sokolov, dále řediteli naší společnosti za rady a lidský přístup a také pracovnicím noclehárny a nízkoprahového denního centra naší společnosti za pomoc její bývalé sousedce paní M., která se ocitla bez střechy nad hlavou.

Děkujeme paní Velichové za pochvalu a především za to, že jí osud paní M. nebyl lhostejný.
Jsme tu pro každého, kdo se do obdobné situace dostane, a pomáháme stále, i když o nás nikdo nepíše.

Zde je příspěvek paní Velichové z FB:
Zdravím..
Toto cestou bych chtěla poděkovat.
Petra Leichtová - strážník Městská policie Sokolov, která mi poradila, kam se obrátit v Sokolově na ty hlavní o pomoc
Petr Beránek, ředitel
Naprosto skvělá a příjemná komunikace.
Hezké jednání.
Vysvětlil a poradil, jak se postupuje v této situaci, když člověk přijde o bydlení a potřebuje pomoc jako naše bývalá sousedka … paní M.
Tři noci ta ženská, spala na zemi v našem domě. Prosila, jestli u nás, může nějakou noc zůstat, že se venku v noci bojí.
Já to nedávala…takže hledala řešení.
Viděla jsem, že o pomoc stojí…v pátek ráno jsem ji odvezla k nádraží, kde sídlí azylový dům.
Rozplakala se…
Tam…opět krásný přístup všech pracovnic do jedné..
Opravdu všichni na 1
Paní si převzaly…
Okamžitě měla k dispozici možnost se umýt, najíst..pak i večer přespat, konečně na posteli…,za desetikorunový poplatek.
Od pondělí se bude dál postupovat.
S paní jsem v komunikaci…je vděčná za všechno.
A já mám radost, že ona sama o tu pomoc opravdu stojí.

Děkuji těm co pomáhají..
POMOC V NOUZI, O.P.S.
„ Naše úsilí směřuje k tomu, aby se u nás potkávali lidé, kteří pomoc a podporu potřebují a hledají, s lidmi, kteří ji nabízejí a umí poskytnout.”

Pozn.: V příspěvku je zmíněn azylový dům u nádraží, jedná se však o nízkoprahové denní centrum a noclehárnu, které sídlí v Nádražní ulici.